Info & episoder.
 

 

Skall man ? 

  

 Rubriker.  

Ja, inte he´nan då in´t.

Fontanellerna.

Överförfriskad. 

En musikers mardröm.

Ny sångare. 

Fontanellerna. 

Gitarrist slutar.

Revy-musiker.

Kanelbulle-rock.

Tidningsreportage.

Etta på topplista. 

Radio Hanige topplista. 

Sound-check. 

Polisjakten. 

Gitarr-stämmning. 

Brandbilen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Ja, inte he'nan då in't.    

Arne, vår basist berättade, när han spelade med Bert-Oves orkester från Sundsvall, man skulle på en spelning långt upp i fjällvärlden, någon gång på 60-talet, men de visade sej att man åkte helt fel uppe i urskogen, å när man väl kommit fram, så var man en hel timma försenad, nå väl man satte igång å  spelade av hjärtans lust, å när man till slut skulle avrunda kvällen, tog kapellmässtaren mikrofonen å sa följande  : Ja min kära plublik ,så var'e då dax  att tacka för oss, med att spela kvällen sista dans, tack för i kväll å hoppas vi ses snart igen. Då reser sej en blodsprängd herre upp, å viftar med knuten näve, å skriker  på äkta Norrlänska:

JA.. INTE HE'NAN Då IN'T


Fontanellerna.

Tommy Höglund, kapellmästare i Leif-Tommys  har även i år ansvarat för det musikaliska i lokalrevyn "Fontanellerna" som även detta år drog stor publik.


Överförfriskad.

En något överförfriskad person kommer fram till scenen och undrade om vi inte kunde sjunga "Gitarr boogie". Efter en närmare eftertanke fick han svaret: Ja, om du kan stäppa "Kristina från Vilhelmina".


En musikers mardröm.

En tanke från Tommy:

Ibland slår mej tanken, vad var det som gjorde att man valde att åka omkring å spela för en massa mäniskor, å stå där på scen och se ut som man vunnit på V75, när man i själva verket inte ens fått en nitlott i hela sitt liv, jo dubbelbokningen i en liten by utanför Dorotea. Den kommer med i kategorin "Nitlott". Detta hände för några vintrar sedan: Vi lastade bil å släp kl. 8.30 på lördag morgonen drog sedan iväg hela gänget (alla tre) i väg norrut, lite så där morgonsega, ingen sa nåt, bara radion brumma till nåt, om att MoDo förlorat mot Fröluda med 6-2. Efter ett antal timmar var vi då framme i denna lilla pitoreska by. Inlastningen tog vid och alla ryggar fick vad de tålde å lite till. Så var det dags för sound-check (man ställer in ett ljud som man inbillar sig är bra å när folket kommer så är det åt helvete för högt.) Nåväl vi lirar igenom en låt som vi tänkt ta in på repertoaren. När nästa band dyker upp, hör man en röst i dörröppningen: Ska det va två band här i kväll? Sedan var kontroversen igång, det konstaterades att vi var bokade båda banden (den mänskliga faktorn hade slagit till.) Det va bara att gå in i köket å ta en kopp kaffe och sedan packa å åka hem de 80 milen (tur & retur) i oförättat ärende. Tilläggas kan att allt ordnade upp sig med arrangören å vi är på mycket god fot med varann. Nu är "Nitlotten" glömd å vi står där fortfarande på scen med våra V75 leenden. Visst ä vi rätt goa alla vi som håller på med det här. Jag lovar att sluta fundera, de här att resa och spela är på nåt konstigt vis, ändå det roligaste man tar sig för, tro mej.

Tommy Höglund


Owe, ny sångare i Leif-Tommys.

 

Leif-Tommys har nu fått en ny medlem i bandet, nämligen Owe Söderberg från Sundsvall. Owe är en rutinerad dansbandsmusiker som bandet och publiken kommer att ha stor glädje av. Med en ny medlem i orkestern planerar Leif-Tommys att spela in en ny demo-cd.


Gitarrist slutar.

 

Efter 7 år i Leif-Tommys orkester slutar nu gitarristen och sångaren Torbjörn "Tobba" Englund. Samarbetet har fungerat alldeles utmärkt och grabbarna har haft många roliga stunder tillsammans.

Good luck från: Tommy, Arne och Kjelle.


Revy-musiker.

Tommy Höglund, kapellmästare i Leif-Tommys har nu utökat sitt musikintresse med att ansvara för det musikaliska i Härnösand lokalrevy "Fontanellerna".


Kanelbullar som rockar runt.

Ett humoristiskt Tv-inslag gjordes av Tidningen Ångermanland om den rockande kanelbullen. Tommy på uppdrag av idé sprutan Sven-Olof Nederberg som äger bageriet BröBoa, skrivit text och musik till "Kanelbulle-rock" som fått stort gensvar framför allt av ungdomar.

Ps Finns att titta på under menyn Leif-Tommys / YouTube / Kanelbulle-rock.


Tidningsreportage.

Dansbandet Leif-Tommys från Härnösand gick direkt till toppen på en ny dansbandslista. Leif-Tommys med den halvt legendariske dansbandsmusikern Tommy Höglund som kapellmästare, är tre man starka och spelar och spelar mest på motionsdanser och fester numera. Dansbandslistan www.kjellesdansotek.se låter svenska folket rösta på dansbandslåtar. Stora delar av svenska dansbandseliten finns med på listan, också leif-Tommys som till sina stora förvåning fick se sin egen låt "Morgonlycka" på listan. Just nu ligger den på en andra plats.


Etta på kjelles dansoteks topplista.

Den 19 februari 2008 blev Leif-Tommys uttagna som utmare på kjelles dansoteks topplista, redan första veckan belade de en andra plats som varade i sju veckor, därefter kom en vecka med en tredje plats och slutligen två veckor som list-etta.

  

Placering   

Orkester

Låt

Poäng

1 LEIF TOMMYS Morgonlycka 216
2 FLASHBACKBANDET Get Close To You 198
3 SHOTZ Vill du 129
4 BENGT HENNINGS Paralyzed 90
5 JENNY SALENS Vår egen bröllopsdag 87
6 MATS BERGMANS En lycklig man 66
7 HIGHLIGHTS Vi lever om natten 63
8 SVÄNZONS Allting i din hand 63
9 CHAPELLE Incomplete 57
10 STREAPLERS Jag tror på kärleken 51
11 LEOPOLDS Var dag som solen går ner 0
12 BARBADOS Vinterstorm 0
13 MARTINEZ Den tiden 0
14 MATZ BLADHS När syrenerna blommar därhemma 0
15 JUNIX Bara om du vill 0

Radio Haninge / Topplista.

Den 13 september 2008 gick Leif-Tommys in på en sjunde plats med sin egen låt "Lev ditt liv",  på Radio Haninges topplista, där den låg i tre veckor. 

Plac.   Artist Titel Poäng     Låtskrivare
1 Mats Bergmans Vem har svaren  131  Jonas Näslund
2 Lasse Stefanz  Ta den tid du behöver  90  K Fingal / H Krohn 
3 Erika Hansson    Med snabba vingslag  64  J Andersson / B Nilsson 
4 Christer Sjögren  I love Europe  39  T Söderberg / M Johansson / Forsman 
5 For Sale & Elin  Du och jag och natten  38  B Persson 
6 Roffe Larsson  Du kan alltid lita på gubbarna över 55  36  Paul Sahlin 
7 Leif-Tommys Lev ditt liv 36 Tommy Höglund
8 Shanes  Do you wanna ride in my Cadillac  33  Brian Marston 
9 Stensons & Helen Persson  Det är bara himmelen  31  H Östgård / V Bölla / J-Å Hansson 
10 Streaplers  Blå löften  27  K Granli / G Lindberg 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sound-check.

Leif-Tommys hade börjat att sound-checka och tyckte det var en svår lokal att få till ett rigtigt bra ljud. Efter en stund kommer det in en äldre man (vaktmästaren) och frågar om de tyckte aukustiken var bra, nja svarade grabbarna det är lite svårt att ställa ljudet i den här lokalen. Vaktmästaren kliade sig i huvudet och tyckte det var lite konstigt för han hade ju vädrat hela dagen.

Ps. Inte lätt med facktermer.


Polisjakten.

Efter en spelning i Ånge, på väg hem fick Leif-Tommys fel på sin bil, tur i oturen så hade de två bilar. De stannade vid ett köpcentra och lastade över sina handinstrument i den andra bilen och fortsatte sedan hemresan. Efter några mils körning kom två polisbilar med blåljusen påslagna och stoppade orkestern. Polisen närmade sig med dragna vapen, de var alltså utsatta för pistolhot. Grabbarna blev naturligtvis rätt chockade och tänkte vad har vi nu gjort??? (Har vi spelat så dåligt att dom skickat polisen efter oss). Bakgrunden till polisen agerande: Tommys bil hade tidigare blivit stulen, efter en viss tid fick dock Tommy tillbaka sin bil, men polisen hade missat att avföra den i sina register över stulna fordon. När grabbarna stod och lastade över sina instrument till den andra bilen var det någon vaksam person som tyckte det såg lite skumt ut och ringde polisen och uppgav bilens registreringsnummer. Polisen kunde då se i sin dator att bilen var stulen, därav sitt bryska ingripande. Episoden slutade med att polisen bad om ursäkt och frågade om de behövde någon proffesionell hjälp med att hantera det dramatiska de hade blivit uttsatt för, men de tackade artigt nej och fortsatte sedan sin färd hem till Härnösand. (Orkester livet är inte alltid så lätt).


Gitarr-stämmning.

På 70-talet hade Leif-Tommys en gammal "chevavan" som orkesterbil, den hade sett sina bästa dar, men den fungerade utmärks som stämgaffel. Det visade sig att vid exakt 82 km hastighet började kardan att tjuta och gav ifrån sig ett ljud som motsvarade ett normal "A", gitarristen i bandet stämde ofta sin gitarr efter kardanljudet.

Ps. Stämmningen i chevan var alltid perfekt.


Brandbilen.

På väg till en spelning inträffade en episod som Leif-Tommys sent skall glömma. Det var halt väglag, de körde mycket sakta och plötsligt dyker det upp en brandbil som kör om med mycket hög fart, efter några hundra meter ser de ett stort snömoln, det visade sig att brandbilen kört av vägen. Grabbarna stannade och frågade om de ville ha hjälp och det togs emot glädje. De lastade in slang, brandsprutor och brandgubbar i orkesterbussen och drog sedan i full fart mot brandplatsen. Väl framme rusade brandmännen ut ur bussen till allmänhetens stora förvåning, men tyvärr visade det sig att byggnaden var helt nedbrunnen. Händelsen medförde stora rubriken i lokalpressen.

Orkester ryckte ut i samhällstjänst.


Rosa PanternÅter tll Leif-Tommys