Saftpiraterna / Biografi.

Den pigga och välsjungande kvintetten "Saftpiraterna" blir ett av inslagen i BD-revyn.  Främre raden: Sune Rystedt och Sune Ribbenvik (Söderlund). Bakre raden: Ulla Formgren, Agneta Jonsson och Elsie Marie Formgren

"Saftpiraterna debuterar vid Barnens dag i Öbacka. Härnösands Folkets Park 7 sept.1967 I dag slår Barnens Dag i Härnösand upp portarna och bara vädrets makter är nådiga kommer det att bli en folkfest av stora mått. Arrangörerna har inte sparat på några mödor för att både äldre och yngre BD-besökare från när och fjärran skall verkligen trivas. I Folkets Park  där Hallbergs stora tivoli slagit upp, går en stor del av tredagarsfesten av stapeln. På fredagsafton spelar på Torget härnösandsbandetn New Ouismen, Smoke Stacks och Ups and Dawns om titeln "Best coming band" och på lördag går fem poporkestrar in i musikstriden. BD-generalen Vilhelm Tell har bågen spänd och siktar in sig på en femetta.


Det sjöngs och spelades, gnolades och sminkades för hela pengen på Folkets parks sommarscen i Härnösand när BD-revyn "Skämt i femti" genrepade på torsdagskvällen. "Revydirektör" Arne Sundin och hans flitige assistent Folke Blomberg "Blåbär" dirigerade sina aktörer i de olika sketcherna och sångnumren med glatt humör. Glatt humör är förresten den slogan man kan behäfta BD-revyn med. Det allra mesta i "Skämt i femti" är nytt och friskt och kommer väl att motsvara de förväntningar man kan ställa på en sådan här anrättning

Saftpiraterna heter ett hootenany sextett från Älandsbro. På grund av halsbölder, värnplikt m.m. kunde vi bara samla hälften av medlemmarna till en bild. Gänget består i sin helhet av Agneta Jonsson: Orgel. Else-Marie och Ulla Formgren: Gitarr. Sune Rystedt: Bas: Sune Ribbenvik (Söderlund) och Sven-olof Lagerstam sång.


Sånggruppen "Saftpiraterna", som debuterar är verkligen hör och sevärda och en söt och välsjungande liten debutant  har direktionen hittat i Yvonne Thunberg från Stigsjö. Gamle bekantingen Gustav Lindroth trippar omkring i omslagsflickan fröken Flanells skepnad och landsortsparet Britt Boman och Arne Sundin berättar från storstadsdjungeln: "Vi har försökt med tocket där". 50-årsfirande revypappan Rune Göransson kunde inte låta bli att titta in på scenen och han sken som en sol över det han såg. Det här sköter ni toppenbra, var hans kommentar och alla såg glada ut över betyget. Jerry Holmberg som är gammal i gåle, kommer att leda det musikaliska och det betyder att aktörerna får ett bra stöd. Vi tar emot hela Härnösand med stora famnen på BD-revyn, hälsade aktörerna.

Rosa Pantern

Åter tll Härnösandsband på 60-talet.