The Hunters / Biografi.


Bandets medlemmar: Christer Pettersson, Hans-Åke Persson, Bo Ödmark och Lars-Göran Eneroth. 

Den som passerade förbi Missionskyrkan i Härnösand på fredagskvällen kunde inne från ungdomslokalen höra något som man väl inte är van vid. Där spelades nämligen popmusik hämtat från tio i topp, svenstoppen och allt vad det nu heter.

På sommarlovet tränar de mest varje kväll. Många av kvarterets yngre garde dyker upp i garaget för att lyssna på grabbarna.

C:a ett år har de spelat tillsammans, de har oftast framträtt på skoldanser och i klubbsammanhang. Eftersom ingen av dem är notkunnig tar de ut låtarna på gehör. De komponerar gärna egna versioner och dessutom hittar de på nya låtar själva. För det krävs både fantasi och musikalitet förutom teknisk begåvning.

Att The Hunters, som de kallar sig, är rikt utrustade i alla tre avseenden intygas villigt av både grannar och kvällsflanörer.

Rosa Pantern

Åter tll Härnösandsband på 60-talet.

 

The Hunters spelar på Missionskyrkan i Härnösand.

Murbergsvägen gengöd av svängade pop rythmer när The Hunters repeterade. Fyra skolgrabbar i 14-15 års åldern hanterade med häpnadsväckande elegans tre gitarrer och en trumma. De kallar sig "The Hunters" har trevligt kortklippta kalufser.

Christer Pettersson och Hans-Åke Persoon spelade på 70-talet i det välkända riksbandet Sven-Erics från Hudiksvall. Lars-Göran Eneroth vikarierde som sångare vid en spelning i Umeå