• Lajksjöberg .jpg

  En tanke från Tommy:

  Ibland slår mej tanken, vad var det som gjorde att man valde att åka omkring å spela för en massa mäniskor, å stå där på scen och se ut som man vunnit på V75, när man i själva verket inte ens fått en nitlott i hela sitt liv, jo dubbelbokningen i en liten by utanför Dorotea. Den kommer med i kategorin "Nitlott". Detta hände för några vintrar sedan: Vi lastade bil å släp kl. 8.30 på lördag morgonen drog sedan iväg hela gänget (alla tre) i väg norrut, lite så där morgonsega, ingen sa nåt, bara radion brumma till nåt, om att MoDo förlorat mot Fröluda med 6-2. 


  Efter ett antal timmar var vi då framme i denna lilla pitoreska by. Inlastningen tog vid och alla ryggar fick vad de tålde å lite till. Så var det dags för sound-check (man ställer in ett ljud som man inbillar sig är bra å när folket kommer så är det åt helvete för högt.) Nåväl vi lirar igenom en låt som vi tänkt ta in på repertoaren. När nästa band dyker upp, hör man en röst i dörröppningen: Ska det va två band här i kväll? Sedan var kontroversen igång, det konstaterades att vi var bokade båda banden (den mänskliga faktorn hade slagit till.) Det va bara att gå in i köket å ta en kopp kaffe och sedan packa å åka hem de 80 milen (tur & retur) i oförättat ärende. Tilläggas kan att allt ordnade upp sig med arrangören å vi är på mycket god fot med varann. Nu är "Nitlotten" glömd å vi står där fortfarande på scen med våra V75 leenden. Visst ä vi rätt goa alla vi som håller på med det här. Jag lovar att sluta fundera, de här att resa och spela är på nåt konstigt vis, ändå det roligaste man tar sig för, tro mej

  Antal bilder: 32

   

 • Bygdegården-R.jpg

  2013-09-05   Häggdångers Bygdegård / Höstmarknad / Nostalgi-afton.

 • Spelmansgille-R.jpg

  2013-09-05   Häggdångers Bygdegård / Höstmarknad / Nostalgi-afton.

  Under dagen underhöll Härnösands spelmansgille, hundratalet marknadsbesökare.

 • Tommy-Göran-Nostalgiafton-R.jpg

  2013-09-05   Häggdångers Bygdegård / Höstmarknad / Nostalgi-afton.

  Kvällens konferencie var Göran Norlander som välkommnade kvällens "nostalgi-gäster". Dansmusik och underhållning under kvällen svarade Tommy Höglund för.

 • EXANTIA-3-LINSBLÄNK.jpg

  2013-07-01   Ny inspelning med Isabelle Hofrén. 

  Isabelle Hofrén är nu klar med två nya inspelningar, "Shoreline" och hennes egenskrivna låt "Memories". Låtarna finns nu på hennes sida.

 • MC-DONALDS-NEDBRUNNEN-R.jpg

  2013-02-10   Mc-Donald´s brann ned till grunden.

  Mc-Donalds brann ned till grunden, branden orsakades  av något tekniskt fel.

 • Isabelle-3-R-Ram.jpg

  2012-10-05   Isabelle Hofrén med egen låt.

  Isabelle Hofrén har nu spelat in sin egenskrivna låt “Tell me”.

 • Thore-Svart bakgrund-800-592.jpg

  2012-12-02   Thore Boström ny medlem i Leif-Tommys.

  Thore Boström från Kramfors-bandet True Cover blir ny sångare och gitarrist i Leif-Tommys. Thore har en gedigen bakgrund som dansbandsmusiker.

 • Owe-3-r.jpg

  2012-11-02   Ove Söderberg slutar i Leif-Tommys. Owe Söderberg från Sundsvall, sångare och dragspelare i Leif-Tommys slutar i bandet av personliga skäl.

 • Isabelle-Bröstbild-R.jpg

  2012-06-08   Isabelle  Hofrén Härnösand.

  Isabelle  Hofrén har nu påbörjat en skivinspelning med Musikobild. Isabelle är från Härnösand och har en stor passion för musik. Hon skriver ofta egen text och musik.

 • Thore-Bröstbild.jpg

  2011-12-08   Thore Boström / True Covers.

  Thore Boström har börjat längta tillbaka till den renodlade dansmusiken. Parallelt med “True Cover” som har en lite tuffare musikstil, kommer Thore själv att köra lite “vanlig” dansmusik.

 • Nytt Cd-Omslag-Evelyn .jpg

  2011-11-15   Evelyn Ribbenvik med ny Cd.

  Eve är nu klar med sin nya demo-cd. Skivan speglar hennes bredd som sångerska, allt från lugna ballader till country och modern pop.

 • EVELYN-8.jpg

  2011-10-25   Evelyn Ribbenvik ställs inför idoljuryn. 

  Evelyn Ribbenvik är en av de fyrtio i Norrland som blivit uttagen att åka ned till Stockholm och göra en audition inför Idoljuryn. Evelyn har en gedigen bakgrund som sångerska, hon har bl. a under en längre tid underhållit på ett populärt hotell i Phuket Thailand. Nu sjunger och spelar Evelyn mest på restauranger, pubar, fester och bröllop i närområdet. Det finns också  planer på att spela in en skiva.

 • True Cover-Demo-Omslag .jpg

  2011-10-11   True Cover med nya demo-låtar.

  Linda och Thore i True Covers har nu varit i Härnösand och spelat in fem demo-låtar. Bandet planerar att spela in ytterligare några demo-låtar.

 • Cd-Omslag-framsida-frilagd .jpg

  2011-10-10   Ny Cd med Leif-Tommys.

  Leif-Tommys är nu klar med sin nya cd, efter många timmar i sin egen hemma studio. Kapellmästare Tommy Höglund har arrangerat alla låtar på skivan och har även med två av sina egna alster på plattan.

 • PORTER CAFÉ-2-RUNDAD.jpg

  2011-03-26   Evelyn, trubadur för alla tillfällen.

  Evelyn kommer ursprungligen från Filippinerna. Hon har en fantastisk sångröst och behärskar allt från lugna ballader, pop till country. Några av de ställen hon uppträtt på är: Golden Beach Thailand, Bergeforsparken, Restaurang Atlantic, Restaurangbåten Medvind, Gallsäters Café m.fl Evelyn har även påbörjat en Cd-inspelning som kommer troligtvis att vara klar i sommar. Två av hennes låtar finns att avlyssna på startsidan. Lyssna och njut.

   

 • TRUE COVER-NY .jpg

  2011-02-03   Nya demo-låtar med True Cover.

  F.d AllCovers har nu ändrat namn till True Cover. True Cover har nu börjat inspelningen av några nya demo-låtar. Låten "En clown i mina kläder" finns att avlyssna under menyn True Cover / Demo.

 • Sven-Eric-CD-Åndrad storlek .jpg

  2011-01-30   Ny Cd med Sven-Eric Mörtsjö´s.

  Många skivor har det blivit under åren för Sven-Eric. Under tiden i Sven-Erics orkester spelades det in 16 st album. Nu är den sjuttonde skivan klar med Svenne och Sven-Eric Mörtsjö´s orkester. Medverkande på denna skiva är Harri Karlsson och Sven-Eric Mörtsjö. Producent: Tommy Höglund. Ljudtekninker: Musikobild.

 • BANG OLUFSEN .jpg

  2011-01-09   60-tals inspelning.

  Det började bli populärt på 60-talet för orkestrar att spela in egna demo-band och skicka till skivbolag för att eventuellt få göra en Ep platta. Studio-inspelning var dyr även på den tiden. Många skaffade sig egna bandspelare som klarade av enklare inspelningar. Denna Bang Olufsen 2000 De Luxe från 60-talet kostade 2400 kr och fungerade väl för ändamålet. Idag når man ett betydligt bättre resultat med en dator, ett bra ljudkort för några tusenlappar samt ett inspelningsprogram. Resultatet blir nästan Cd-kvalité.

 • Vinterb-11-RUNDAD.jpg

  2011-01-08   Härnösand på väg mot snörekord.

  Det är på väg att skrivas meteorologihistoria. Snödjupet i Härnösandsområdet är på väg mot rekordnivåer. I Härnösand finns det högsta uppmätta snödjupet i Sverige. 132 cm uppmättes på räddningstjänstens mätstation i Härnösand.

  Ps. Det som göms i snö kommer fram vid tö.

   

 • KVÄLLENS SISTA DANS-RUNDAD.jpg

  2010-11-20   Brännaborg anrikt dansställe.

  I lördags var det dans på det anrika dansstället Brännaborg i Härnösand med Leif-Tommys Orkester. Den månghövdade publiken dansade, applåderade och trivdes till fullo med orkestern och lokalen. Många upplevde den gamla goda tiden då Brännaborg var ett välbesökt och populärt dansställe.

 • Leif-Tommys-Faxenl-Musik .jpg

  2009-05-22   Akustiken.

  När Leif-Tommys hade sound-chekat klart kom det in en äldre herre (vaktmästaren) och frågade om de var nöjda med akustiken, nja den är väl inte hel perfekt svarade grabbarna, vaktmästaren kliade sig i huvudet och sa: lite konstigt eftersom jag vädrat hela dagen. Inte lätt med facktermer.

 • Owe 1 .jpg

  2009-05-07   Ny medlem i Leif-Tommys.

  Nu är det klart med en ny medlem i Leif-Tommys, nämligen Owe Söderberg från Sundsvall. Owe sjunger och spelar dragspel, har lång erfarenhet som dansbandsmusiker.

 • Tobba-Svart bakgrund-R.jpg

  2009-04-12   "Tobba" Englund slutar.

  Efter sju år som gitarrist och sångare i Leif-Tommys slutar nu Torbjörn “Tobba” Englund i bandet på grund av tidsrist.

 • FONTANELLERNA 213.jpg

  2008-10-14   Fontanellerna.

  Härnösands lokalrevy har åter gjort succé. Mycket uppskattat evenemang av den månghövdade publiken. Tommy Höglund svarade för musiken och hade även ett eget nummer som Elvis.

 • Cd-Motionsdans 1 .jpg

  2008-09-03   Leif-Tommys på Radio Haninge.

  Åter igen gick Leif-Tommys från Härnösand in på en topplista. Denna gång var det Radio Haninge lyssnare som röstade fram låten "Lev ditt liv" som Tommy Höglund skrivit text och musik till. Lev ditt liv placerade sig på en femte plats.

 • Tommy-Egen .jpg

   

  2008-08-10   Kanelbullar som rockar runt.

  Ett humoristiskt webb-Tv inslag gjordes av konkurrerande tidningen Ångermanland om den rockande kanelbullen. Tommy Höglund har på uppdrag av idé sprutan Sven-Olof Nederberg som äger bageriet BröBoa skrivit text och musik till Kanelbulle-rock.
  Låten fick stort gensvar av många ungdomar.

 • Cd-Motionsdans 1 .jpg

  2008-02-19   Leif-Tommys på Kjelles dansoteks topplista.

  Dansbandet Leif-Tommys från Härnösand gick direkt till toppen på en ny dansbandslista. Leif-Tommys, med den legendariska dansbandsmannen Tommy Höglund som kapellmästare är tre man och spelar mest på motionsdanser, fester och bröllop. Dansbandslistan www.kjellesdansotek.se låter svenska folket rösta fram de bästa dansbandlåtarna. Stora delar av dansbandseliten medverkar. Stor överaskning blev det när deras egen låt Morgonlycka, text & musik av Tommy belade en andra plats på listan. Sedan följde ytterligar sju veckor som tvåa och en vecka som trea för att slutligen toppa listan i två veckor.

 • Cd-Motionsdans 1 .jpg

  2007-09-25   Ny Cd-skiva med Leif-Tommys.

  Leif-Tommys är nu klar med sin nya Cd skiva efter 4 månaders hårt arbete i sin egen hemma studio. Inspelningstekniken har utvecklats på ett positvt sätt, idag kan även mindre band producera sin egen skiva utan att behöva anlita dyra studio företag. Några av skivans låtar finns under menyn Leif-Tommys / Cd-2004.

 • Polisbil 1.jpg

  1998-01-14   Orkester utsatt för polisjakt.

  På väg hem efter en spelning i Ånge fick Leif-Tommys fel på sin bil, tur i oturen så körde en av grabbarna sin egen bil. Vid Ånge köpcentrum lastadeshandinstrumenten över till den fungerande bilen och resan kunde fortsätta. Efter några mils körning kom två polisbilar med blåljusen påslagna och stoppade grabbarnas bil. Polisen närmade sig med dragna vapen och tvingade ut dem ur bilen, de fick förklara vad dom var uti i för ärende. Killarna blev rätt chockade av händelse och tänkte “har vi spelat så dåligt ikväll att dom skickat polisen på oss”. Bakgrunden till polisen agerande: Tommys bil hade tidigare blivit stulen, efter en tid fick Tommy tillbaks sin bil men polisen hade missat att avföra bilen i sina register. När grabbarna lastade över instrumenten från den ena bilen till den andra  var det någon vaksam person som tyckte det såg lite skumt ut och ringde polisen och uppgav bilens regestrerings-nummer. Polisen kunde då se i sin dator att det var en stulen bil därav sitt bryska ingripande. Episoden slutade med att polisen bad om ursäkt. Orkesterlivet är inte alltid så glamoröst. Bilen är nu avförd hos polisen.

 • Gitarr 1.JPG

  1978-06-05   Gitarr stämd efter bil-kardan.

  På slutet av 70-talet hade Tommys en gammal “cheva” som orkesterbil, den fungerade utmärkt som stämgaffel. Det visade sig att vid exakt 82 km hastighet så började kardan att ge ifrån sig ljud som motsvarade ett normal A, bandets gitarrist stämde ibland sin gitarr efter kardanljudet. Ps. Stämmningen i den gamla “chevan” var alltid toppen.

   

 • Brandbil 1.JPG

  1978-01-14   Orkester i samhällstjänst.

  När Tommys var på väg till en spelning inträffade en episod som de sent skall glömma. Det var halt väglag, de körde mycket  sakta och plötsligt dyker det upp en brandbil som kör om me hög fart, efter några hundra meter körde brandbilen av vägen. Tommys stannade och erbjöd hjälp och det togs emot med glädje. Slang, brandsprutor och brandmän lastades in i orkesterbussensedan full fart mot brandplatsen. Väl framme rusade gubbarna ut ur bussen till allmänhetens stora förvåning och kunde bara konstatera att byggnaden var helt nedbrunnen. Händelsen medförde stora rubriken i lokal pressen.

 • Cd-Motionsdans 1 .jpg

  2007-05-25   Ny demo-cd med Leif-Tommys.

  Nu har Musikobild påbörjat en demo-cd med Leif-Tommys som kommer att innehålla 6 låtar. Efterhand kommer låtarna att läggas ut på hemsidan.